Zo zijn we niet getrouwd!

Vanaf vandaag beginnen we op ons kantoor met deze weblog. We laten op deze plek regelmatig van ons horen. Ook in onze branche gebeurt ontzettend veel; zaken die iedereen aangaan! Met dit nieuwe medium op onze website willen we u op de hoogte houden van al die ontwikkelingen. Wilt u meer over een onderwerp weten, neem dan gerust contact met ons op!

Ik wil beginnen met een kernonderdeel van het notariële recht, en wel het huwelijksvermogensrecht. Met ingang van 1 januari 2012 is het wettelijke huwelijksvermogensrecht gewijzigd. Als u voorheen huwelijkse voorwaarden tijdens het huwelijk wilde invoeren of wijzigen, had u, voorafgaande aan de gewenste wijziging, toestemming nodig van de rechtbank. Het is nu niet meer vereist dat de rechtbank die goedkeuring verleent voordat de benodigde notariële akte kan worden gepasseerd. Dat scheelt tijd en kosten! Vanaf 1 januari 2012 is uitsluitend nog de notariële akte vereist.

Het kan – onder meer vanuit het oogpunt van verschuldigdheid van erfbelasting (tot 1 januari 2010 geheten: successierecht) – interessant zijn om bestaande huwelijkse voorwaarden eens tegen het licht te houden.

Met vriendelijke groet,

Bart Spoormakers
Notaris

1 reactie

Geef een antwoord


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.