Kwaliteitsfonds Notariaat

Vanaf 2018 moet het Nederlandse notariaat onder meer de kosten voor het tuchtrecht en het toezicht op haar eigen beroepsgroep zelf bekostigen. Voorheen werden deze taken bekostigd door de overheid. De kosten kunnen oplopen tot 5 miljoen euro per jaar.

Daarom heeft onze beroepsorganisatie (KNB) het kwaliteitsfonds opgericht vanuit welk fonds deze kosten kunnen worden betaald en hebben zij berekend dat er een heffing in rekening moet worden gebracht van € 9,95 voor iedere akte die Nederlandse notarissen vanaf 1 augustus 2018 passeren.

Notarissen brengen dit bedrag van € 9,95 (inclusief BTW) per akte bij de cliënt in rekening. Inmiddels vindt u deze kosten ook terug in onze offertes.

Aan het einde van iedere maand controleert de KNB hoeveel akten een notaris die maand passeerde en volgt er een factuur, op basis waarvan de notaris zijn verplichte afdracht betaalt aan het kwaliteitsfonds.

Uiteraard is het zinvol om de kosten die verschillende notarissen in rekening brengen te vergelijken, maar kosten voor het kwaliteitsfonds niet. Die moet iedere notaris afdragen en daarop is geen korting mogelijk.

Geef een antwoord


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.