VRIJBLIJVENDE OFFERTE KLIK HIER of bel voor een afspraak 0492 509 333

Menu

Mijn ex-partner en ik hebben nog een woning samen in eigendom waar ik niet meer in woon. Hoe kunnen we vastleggen dat de eigendom van de woning alleen nog maar op naam van mijn ex-partner komt te staan?

Wilt u een aandeel in de eigendom van uw onroerend goed overdragen aan iemand die al voor een gedeelte mede-eigenaar is? Dan gaat u niet verkopen maar verdelen met uw mede-eigenaar. Denkt u bijvoorbeeld aan verdeling van eigendom tussen 2 eigenaren die recent gescheiden zijn of aan de verdeling van eigendom door erfgenamen die door een overlijden gezamenlijk eigenaars zijn geworden.

Voor een dergelijke situatie biedt de akte van verdeling uitkomst en wij zijn u hierbij graag van dienst.

Als er op de woning een hypotheek rust die u samen bent aangegaan, dan zult u eerst met behulp van uw hypotheekadviseur uw opties moeten bekijken.

Soms is het interessant om bij dezelfde bank te blijven en een ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid bij de bank aan te vragen voor de eigenaar die uitgekocht gaat worden.

Maar het kan ook zo zijn dat uw adviseur voor u berekend heeft dat het interessanter is om de hypotheek over te sluiten naar een nieuwe lening bij een andere bank.

In dat laatste geval zal er ook een nieuwe hypotheekakte opgesteld moeten worden.