VRIJBLIJVENDE OFFERTE KLIK HIER of bel voor een afspraak 0492 509 333

Menu

Spoormakers Notarissen Nicole Wedemeijer

Nicole Wedemeijer

Toegevoegd notaris

Met een notaris als vader maar ook met diverse andere familieleden in het notariaat (mijn opa, een oom, een nicht maar ook een schoonzus) kan je wel stellen dat ik een notariële achtergrond heb. De voor een notaris zeer essentiële zaken zoals integriteit en onafhankelijkheid, principes en ethiek zijn mij daardoor met de paplepel ingegoten en dus voor mij zeer vanzelfsprekend.

Na mijn studie in Nijmegen, heb ik als kandidaat notaris op enkele notariskantoren gewerkt, waaronder het kantoor van mijn vader. Dat laatste was soms wat lastig door de dubbele gezagsverhouding (als werkgever maar ook als vader).

Het werk is altijd boeiend want je begeleidt cliënten in alle fasen van hun leven: juridisch advies bij samenwonen of huwelijk, aankoop van een woning of bij het opstarten danwel overdragen van een onderneming maar ook bij ziekte en overlijden door het opstellen van testamenten of levenstestamenten.

Na de geboorte van mijn jongste dochter, (ik heb drie dochters en één zoon), had ik de luxe om tijdelijk niet te werken om zo thuis voor mijn vier kinderen te zorgen. Daardoor ben ik dan tijdelijk niet werkzaam geweest op een notariskantoor maar heb wel diverse andere dingen kunnen doen (zoals op de school van mijn kinderen bijvoorbeeld als leesmoeder of als bestuurslid deel te nemen aan diverse verenigingen of stichtingen). Bij het wat zelfstandiger worden van mijn kinderen, begon ik mijn werk als notarieel jurist steeds meer te missen zodat ik later -toen de kinderen wat groter werden- weer aan in de notariële praktijk aan de slag ben gegaan. En dan nu als (toegevoegd) notaris in Helmond.

Al het werk in het notariaat vind ik heel erg leuk. Doordat ik op meerdere kantoren gewerkt heb, ben ik inmiddels in alle disciplines in het notariaat thuis: in het personen- en familierecht, het vastgoed en ondernemingsrecht.

Omdat je als notaris cliënten gedurende hun hele leven kunt bijstaan, in feite van de wieg tot het graf, vind ik mijn werk ontzettend leuk. Ik zie het ook niet echt als “werk”. Ik heb oprecht plezier aan het contact met cliënten en vind het vooral leuk om cliënten terug te zien voor (bijvoorbeeld) het opstellen van een samenlevingsovereenkomst nadat ik ze eerder heb begeleid bij bijvoorbeeld de aankoop van een woning. Ook heb ik hier op kantoor leuke, fijne collega’s wat mijn werk nóg leuker maakt.