VRIJBLIJVENDE OFFERTE KLIK HIER of bel voor een afspraak 0492 509 333

Menu

Spoormakers notarissen Roland van Elewout

Roland van Elewout

Toegevoegd notaris

‘Na mijn opleiding Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg, wilde ik graag écht iets met deze kennis doen. Vooral vakinhoudelijk. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de advocatuur, maar dat trok me niet. Als advocaat treed je op voor 1 cliënt, ik behartig liever de belangen van alle betrokken partijen. Dat is wat je als notaris doet. Daarom besloot ik nog 2 jaar notarieel recht te studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Van een solitair kantoor naar een stadskantoor

Mijn eerste baan in het notariaat was bij een solitair notariskantoor. Een klein kantoor dat gerund werd door 1 notaris. Als kandidaat-notaris leerde ik hier alle rechtsgebieden en facetten van het vak. Na zes jaar was het tijd om mijn horizon te verbreden. Ik ging werken bij een groot stadskantoor. Ook dat was een leerzame tijd voor mij.

Notaris in loondienst

Sinds 2013 werk ik bij Spoormakers Notarissen als toegevoegd notaris. Een toegevoegd notaris heeft dezelfde taken en bevoegdheden als een ‘gewone’ notaris. Het enige verschil tussen mij en Bart is dat ik in loondienst werk. Hij is daarnaast ook ondernemer en eigenaar van het kantoor. Ik stel notariële akten op en onderteken akten. Zo ben ik nog altijd vakinhoudelijk bezig.

Klein kantoor met korte lijnen

Ik gedij het beste op een klein kantoor. Al is het aantal medewerkers sinds ik hier kwam werken inmiddels verdubbeld, de lijnen blijven kort. Iedere werkdag begint met een werkoverleg met de notarissen, kandidaat-notarissen en de sectie onroerend goed. Dat vind ik prettig: je ziet elkaar iedere dag even. Op een groter kantoor ervaarde ik meer afstand.

Benaderbaar en laagdrempelig

Die korte lijnen ervaren onze cliënten ook. Wanneer zij bellen met een notariële vraag worden zij snel doorverbonden met de juiste medewerker die hen verder kan helpen. Bij ons hoef je niet eerst een keuzemenu door. Iedereen is bij ons welkom op kantoor. De sfeer is niet zo formeel. Dat maakt ons benaderbaar en laagdrempelig.

Toelichting in normaal Nederlands

Het leukste aan mijn werk vind ik om notariële onderwerpen in begrijpelijk taal uit te leggen. Akten bevatten vaak complexe juridische taal. Dat is nodig, zodat de inhoud niet op meerdere manieren kan worden uitgelegd. Ik neem de tijd voor mijn cliënten als ik door de akten ga met hen en dat waarderen ze. Voor de toelichting in normaal Nederlands komen cliënten vaak bij ons terug wanneer zij nieuwe vraagstukken hebben.

Energie opdoen in de natuur

Buiten werktijd ben ik het liefst bij mijn gezin en in de natuur. Als ik in het groen ben, kom ik tot rust. Ik richt me op waar ik op dat moment mee bezig ben: vogels kijken, fotograferen of mountainbiken. Dan ben ik even in mijn eigen wereld en laad ik mij weer op voor de volgende werkdag.’